Tapasztalatcsere 2024

Fecsketábor felhívás

Közös tanulás, tapasztalatcsere, fecskefilozófia és sárdobálás.

Alapítványunk célja, hogy a vidéken fellelhető népi építészeti örökségünk védelmét és állagmegóvását közösségi erővel végezze.

Negyedik éve rendezünk kisebb nagyobb eseményeket a vályog téma körül, épített népi örökségünk védelméért, és a környezet/emberbarát jövőért. Az eddigi tapasztalatok és érdeklődéshez igazítva a programot idén pályázati keretek között lehet jelentkezni, ha szeretnétek hogy nálatok is legyen fecsketábor.

A célunk, hogy olyan helyekre csatornázzunk be tapasztalni vágyó motivált fecskéket, ahol egy szép fészek van szétesőben, s alkalmas ilyenmód közös tudásmegosztásra és tapasztalatcserére.  Tehát ha van egy vályogházad, vagy vályogos elképzelésed amiről azt gondolod, egy megfelelő terep lehet egy  3-7 napos képzésre, s vállalod, hogy mindent elkövetsz a jövőben hogy te magad is segítsd a következő generáció vályogos fecskéinek lokális szintű szakmai és lélektani támogatását, úgy ne habozz, JELENTKEZZ  elektronikus levélben: fiatalokamagyarvidekert@gmail. Com email címen

A jelentkezés tartalmazza:

Ki, miért, hol szeretné, hogy fecsketábort szervezzünk nála, valamint pár fényképet. A motivációd egyértelműen derüljön ki, és technikai értelemben is jó ha összefoglalod, hogy mi lenne a részedről ideális levezetése egy építőtábornak. Röviden, tömören, karakterszám megkötés nélkül.

Előnyben részesítjük:

Minél régebbi épület, mi annál boldogabbak lennénk ha segíthetnénk rajta. A helyi és lokális értékek mentése kiemelt célunk, példaértékűen, és a kor eredeti technikai megoldásaira építkezve.

A vályog multjának ápolása mellett a jövője is oly fontos, ezért nyitottak vagyunk kortárs sárkonstrukciókra is, ha azon szemléletes a környezetbarát és helyi anyaghasználat. 

Határidő:

Sajnos van jelentkezési határidő, ami február 20 magánszemélyeknek,
március 30 pedig civil szervezeteknek és önkormányzatoknak.

Vállalnod kell:

Van sarad, szalmád, töreked, vízen, és tiszta megközelíthető felületeid. 

Vannak barátaid és nekik is barátaik, akiket érdekelhet (személyes vonzerő, a te promociós erőfeszítéseid) A tábor résztvevőinek szállásolását, közös főzési lehetőséget, és a táborszervezésben is részt kell vállalj. Tisztálkodási lehetőséget, sátorhelyet. A szállásolás a helyi adottságoktól függ, de erősen nomád. Anyagi értelemben is kell áldozatot vállalni, ami egy helyszínre vetítve utazás/szállítás/szakmai vezetés- tényezőkből fog állni. 

Mi biztosítjuk:

Eszközök, technikai segítség, szakrajzok, és tervet.  Munkavédelmi oktatás, és szükség esetén felszerelés. A tábor promocióját, jelentkezők koordinálását és kommunikációját. A tábor ideje alatt szakmai vezetést és koordinációt, levezetést, táborszervezést. 

Szakmai és munkavédelmi edukációt

Jelentkezésed a fenti paraméterek alapján mailban, képekkel a fiatalokamagyarvidekert@gmail.com címen teheted meg.

_DSC4883

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük