“A fiatal Magyarországhoz mindazokat számítom, kik valódi szabadelvűek, nem szűkkeblűek, merészek, nagyot akarók, azon fiatal Magyarországhoz, mely nem akarja a haza kopott bocskorát örökké foltozni, hogy legyen folt hátán folt, hanem tetőtől talpig új ruhába akarja öltöztetni!”

Petőfi Sándor, Életképek, 1848.

A memorandumban megfogalmazottakkal összhangban, progressziv módszerekkel, az edukáció és közösségépités eszközeivel dolgozunk fiataloknak is vonzó vidéki életperspektiván.

Hisszük azt, hogy a városok és falvak egymást támogatva képesek az új kihivásokra megoldásokat találni. Egy élhető társadalom szerves részét képezik azok a kisfalvak, ahol magas életminőség realizálható, és közösségi életben pezsgő városok. Ezek az egymást kiegészitő közösségek, melyek keresztkommunikáciját mélyiteni kötelességünk.

Magyarország csodálatos természeti, kulturális és épitett örökségeinek nem mindig vagyunk jó gazdái. Ezen szerenténk változtani veletek közösen, úgy hogy megismerjük ezeket az értkeket, és felismerjük azt, hogy ezt mi magunk kell gondozzuk.

Az erdőben nem veszi fel a szemetet senki helyettünk, a régi vályogházat nem fogja megtapasztani valaki más, és népdalainkat sem őrizhetjük tankönyvben. Nekünk kell cselekedni, ha lehet mihamarabb.

Csatlakozz küldetésünkhöz!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha valamelyik projektünk érdekel, vagy szeretnéd jobban megismerni!