Aktuális projektjeinket az alábbiakan megismerheted, és ha kedved szottyan csatlakozni, ne hezitálj.

Vadvirág teaház, Bér faluban, nógrád megyében.
A teaházban közösség építő eseményeket rendezünk, illetve fogadunk be. Az élhető vidéken mindenhol kellenek kis állomások/helyszínek, ahol mélyebb kontextusaiban is megismerhető az adott tér kulturális és természeti öröksége, és ez a teaház ezzel a céllal jött létre. Kövesd közösségi oldalainkat, hogy az aktualitásokkal képbe kerülj!

https://www.instagram.com/vadviragteahaz/

https://www.facebook.com/vadviragteahaz

Ha van kedvetek a teaház működésében önkénteskedni, és kicsit jobban elmerülni a vidéki élet dimenzióiban, Jelentkezz!

Minden év nyarán megszervezzük cigányképző szabadegyetemet, mely célja olyan szakmák és készségek felelevenitése, mely mára kikopott, de a jövőben nagy jelentősége lehet.


Ilyen például a vályoggal történő munkavégzés, a saralás. A jövő egyik környezetbarát épitési technológiája lehet, ha végre szélesebb tömegek is átlátják, hogy helyi és olcsó alapanyagbol roppant masszív és környezetbarát megoldásokat készíthetnek. Ugyanekkor megtanulunk kanalat faragni (kalányos), és megismerkedünk a teknővályás mélyebb kontextusaival.

Minden nyáron augusztusban várunk szeretettel építőtáborunkban!

Jelentkezz itt!

A Takatuka szigetén megtapasztalt viszonyaink motiváltak minket zöld fesztivál filozófia megalkotására. Pár nap buli, és uszik a szemétben az a hely, amiért a vendégek érkeztek, ha nem figyelnek oda….
Mit is tehetünk környezetünk megóvása érdekében egy outdoor buliban?

Például úgy alakitjuk ki a rendezvény vendéglátását, hogy ne termeljen szemetet.
>Segitjük a vendéglátókat, miképp valósitsanak meg hulladékmentes szolgáltatást.
>Támogatjuk az esemény kommunikációját, hogy a vendégekben is tudatosuljon közös felelősségünk természetes életterünket illetően.
>Hulladék kezelési stratégiát dolgozunk ki a helyszin egyedi ismeretei alapján.
>Plasztikmentesités magas fokon, tájidegen megoldások alternativák alkalmazásával

Ha segithetünk bulid, találkozód, fesztiválod zölditésében, keress minket bátran!

Takatuka szigetén, még a kormányhivatal tiltó intézkedése elött, találkozotak a külhoni magyar fiatalok a világ minden tájáról. Cserkészek argentinából, zenészek németországból, művészek ausztráliából, akiket a Magyar nyelv és kultúra köt össze. Minden évben csónakok bukkantak fel Kimle felöl a mosoni dunán, s kötöttek ki takatuka rejtett szigetén, hogy négy napon át zenéljenek, főzzenek, beszélgessenek együtt, magyarul.

A kormányhivatal ezt a projektünket elmeszelte, mivel a szigeten felttelezhetően (de nem bizonyitottan) élhet egy ritka csigaféle, mely nem szereti a környezetüket és a Magyar kulturát ápoló fiatalok jelenlétét.

Aki ott volt valaha, szerencsés, mert többet ilyen nem lesz.

Nemzeti vándoregyetem

Az élhető vidék lakosságmegtartó ereje részben abban rejlik, hogy az ott élők felismerik azt hogy alapvetően magasabb életminőség valósitható meg falun, mint városban. Levegő, ivóviz, élelmiszer, kulturális örökségünk…

Vándoregyetemünk viziója, hogy életünk vidéki dimenzióit sokszínű megközelítésben tárja fel, mutassa be.

>Kvantumfizikai összefüggések a vályogmunkában.
>Balett a sparhelt elött, lekvárfőzés kémiája.
>Madárvilág szociális kapcsolatainak vetületei az emberi társadalomban
>Kertimunka mélylélektana, zen trágyavillázás és meditáció.
>Fahasogatás joga egyenes háttal.
>Népi motivumok és a divat. Pixelart hímzés és folk grafitti.
>Industrial techno halmazmetszetei a népzenével.

Részletek és helyszínek hamarosan.

Színek, ízek és hangok átjárhatósága, művészetterápia.

Ahhoz, hogy életünkben döntéseink és cselekedeteink szinkronba kerüljenek egymással, sokat segithet egy alkotói folyamatban önismeretünk fejlesztése. Az önazonosság megvalósitásához vezető utadon a rajzkészség fejlesztése, a hangok világának megismerése sokat segíthet.

Alapítványunk kislétszámos táborokat szervez, és támogat, melyek célja az önismeret fejlesztése alkotói munkán keresztül.

Épített kulturális örökségünk védelme, sárból otthon.

Milyen pompás végigsétálni egy rendben tartott vidéki utcán, ahol a porták sokfélesége tölti meg élettel a falut…. Szép parasztházak, kis veteményes, virágágyás, és kedves emberek. Sokak számára álom faluban élni, ezért életük egy adott pontján vidéken vásárolnak ingatlant, s kezdenek bele felujításába, >ezen keresztül a vidéki életbe.

Anno a nagymama az unokáknak tanította a sártapasztás fortélyát, a nagypapa pedig a bicskát adta unokája kezébe empirikus oktatási forma gyanánt. Ez a kapcsolat mára jóformán megszünt, maradtak a facebook csoportok, és az önképzés.

Ha vidéki épített örökségünk megmentése a célod, alapítványunk segít neked!
>Ingyenes szaktanácsadás ingatlan vásárlása elött,
>Felujitási terv közös kidolgozása
>Kalákaszervezés, munkamegosztás alapjainak bemutatása
>Lokális és költségkimélő megoldások zöld megközelitésben


Mentsük meg közösen falvaink vályogházait, portáit, gyümölcsfáit és szöllőit!