2022 Képekben

Nos sok poszt és hírek nem olvasható rólunk, de ennek a legnagyobb oka,, hogy a realitásokban tartozkodik a kuratórium, és barátaink. Ezek a realitások egész motiválóak ahhoz, hogy ne nyissuk ki a laptopot. nade, ha már megtörtént mint most, akkor legyen részletes, hogy mit is műveltünk mostanában.

Alapítványunk edukációs központjában, a béri Vadvirág teaházban öt fecske hagyta el a fészket. Ha semmi mást nem tettünk volna ez évben, mintsem hogy fészkelő helyet biztosítottunk e magasztos repülő lényeknek, akkor már megérte. Egy alkalommal még a fészek aljának javításában is résztvettünk.

Jártunk keltünk erdőn s mezőn. Közösen fedeztük fel érdeklődőkkel a dél-cserhát gyógynövényvilágát, s öntöttük le forró vízzel. Idén negyvennél is többen voltak nálunk 1-2 hétre önkénteskedni, Németországból, Japánból, Franciaországból és Amerikából a Magyar résztvevőkön felül.

Augusztusban volt egy remek vályogos tábor, kimondottan fecskelelkü embereknek. Környezetés emberbarát, helyi alapanyag, mely mindenhol elérhető, s mégis kiveszni látszík a knowhow. Erről szól kisfilmünk, melyet hamarosan publikálunk.

Idei újdonság, hogy vidéken is készülünk a jövőre. Elképzeltük, milyen lenne egy pozitópia, melyben robot és ember baráti viszonyt ápolnak. Kézműves foglalkozásunk egyfajta kortárs babakészítés, és barkácsolás egyben. Imádták a gyerekek Waldorf festiválon, Kolorádón, és Kimlén is. Erről is készül egy kisfilm, hamarosan látatjátok.

2023ban is biztosan látogatható Béren, lesz robotworkshop, és vályogházakat is mentünk idén.

Ne habozz, csatlakozz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük