Nyári szezon a teaházban

Idén nyáron szépült-épült a Vadvirág teaház, nektek köszönhetően.

Önkéntes programunkhoz idén is sokan csatlakoztatok hosszabb rövidebb időre, s ismertétek meg mélyebben a gyógynövények világát. Abban bízunk, hogy az itt szerzett élményeitek és tapasztalataitok segítenek egy napon önálló vidéki életetekben. Manapság mindent az internetes keresés előz meg, de erre alapozva ismereteink kétségesek. Pont ezért fontos a tapasztalati úton történő ismeretszerzés, empirikus kapcsolódás. A valóságnak texturája, íze, illata van, és azonnal reagál minden cselekedetünkre.

Minden évben érkezik hozzánk valaki, akit még nem csípet csalán, vagy nem ivott még forrásból, netán nem látott még hullócsillagot. Küldetésünk legszebb pillanatai, amikor ilyen élményeket szereznek azok a résztvevők, akik veszik a bátorságot, és a buszjegyet hogy ellátogassanak a távoli NógrádVármegyébe, Bér településre. A 430as busz végállomásától alig 3 perc sétára található teaház nincs agyonhirdetve, mert elsősorban azokat tudjuk itt fogadni, akiknek érdeklődésének középpontjában a biológiai sokszínűség, és azon belül a gyógyító növények világa.

Idén is sokan kapcsolódtak a workaway és helpx önkéntesszervező oldalak segítésgével, így belga, japán, amerikai, kanadai, svájci és dán, valamint ausztrál diákok is résztvállaltak a teaház mindennapi üzemeltetésében, és a növények feldolgozásában.

Emígyen néz ki a padlás a szorgos kezeknek hála. Száradnak a finom aromás virágok, zsálya, kakukkfű, levendula, és sok más gyógynövény. Minden gyüjtésnél átvesszük az adott növényre vonatkozó passzust a Rápóti-Romvári „Gyógyító növények” című könyvből. Ez a mi kis szakmai bibliánk, amit szívesen osztunk meg a hozzánk kapcsolódó fiatalokkal.

Ha szeretnél kapcsolódni, és valóban érdekel a gyógyító növények világa, már most vedd fel a kapcsolatot velünk, mert bár a részvételt alapítványunk támogatja, és ingyenes, de amiatt pont nagyon kelendő. Legyél te 2024es ösztöndíjasunk, önkéntesünk és jelentkezz a fiatalokamagyarvidekert(kukac)gmail.com címen!

Találkozzunk 2024-ben!

I

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük